Karne.ro

Beneficii ale consumului de carne de vită

Acum câteva generații, părinții și bunicii noștri percepeau carnea de vită ca pe un aliment sănătos, bogat nutritiv. În zilele noastre, lucrurile stau puțin diferit și consumatorii se împart între cei ce consideră carnea de vită sănătoasă și cei ce nu o văd ca pe o oază de sănătate.

Indiferent de opinia fiecăruia, există, fără dubiu, importante beneficii ale consumului de carne de vită.

  • Bogată în vitamine esentiale: B5, B2, B6,B3, B12, E, K. De reținut este faptul că, consumul a doar 250 g de carne de vită asigura 100% din necesarul zilnic de vitamina B12, esențială organismului uman și procurată doar din produse de origine animală.
  • Bogată în fier, combatând anemia, una dintre cele mai răspândite afecțiuni la scară globală.
  • Bogată în minerale, oferind peste 50% din doza zilnică recomandată de seleniu și zinc. În componența ei regăsim potasiu, mangan, magneziu, fier, cupru și calciu.
  • Bogată în L-Carnitină, un aminoacid cu rol important în metabolismul grăsimilor.
  • Bogată în Glutation, unul dintre cei mai puternici antioxidanți, cu rol important în protejarea tuturor celulelor organismului împotriva inflamației și oxidării, prin urmare având rol anti-îmbătrânire, întărind sistemul imunitar.

Carnea de vită este ușor de gătit! Acest aspect nu are legătură cu beneficiile aduse de consumul acesteia, dar lucrurile se schimbă când vine vorba de gătitul acasă! 

Carnea de vită nu necesită rețete elaborate sau procese complexe de preparare; adaugi sare, piper, o bagi în cuptor, tigaie sau grătar și aștepți până când este gătită la nivelul preferat de tine.

În zilele noastre, când problema principală în gastronomie este lipsa timpului necesar pentru a găti acasă, o masă cu carne de vită și legume este foarte simplu de realizat și foarte eficientă ca timp de preparare!

Prin urmare, anii de cercetări și consum ne indică faptul că alimentul cu cel mai mare conținut de nutrienți esențiali în dieta umană rămâne carnea de vită!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.